Ei kukaan, ei kenelläkään  (kaikki)???

Olen viime aikoina kotona kuullut paljon tyypistä nimeltä, ei kukaan, ei kenelläkään.

Toistuvien sanomisten jälkeen olen tullut seuraavaan tulokseen:

Ei kukaan, ei kenelläkään on teini tai nuori.

Ei kukaan, ei kenelläkään on iältään noin 12-17 vuotias, voi olla toki vanhempikin.

Meillä vedotaan usein näihin tyyppeihin.

Ei kukaan ei mene nukkumaan ennen aamuyötä, lisäksi ei kukaan saa käyttää puhelintaan ilman mitään sääntöjä, koska tyypillä ei kukaan tai ei kenelläkään näitä sääntöjä ei ole.

Olen kyllä usein sanonut, että ei kukaan tai ei kenelläkään asu meillä vaan meillä tulisi olla ihan omat säännöt ja rajat. Koska ei kenelläkään ole, niin niitä on ollut vaikea saada pidettyä.

Kun muistelen omaa nuoruuttani, niin ei kukaan tai ei kenelläkään ollut ihan yhtä muodissa kuin nyt? Vai olenko kenties väärässä?

Jos olisin halunnut varmistaa, että ei kukaan tai ei kenelläkään olisi ollut omina teinivuosinaan ilman sääntöjä, minun olisi pitänyt toimia seuraavasti.

Kävellä 2-5 km tai pyöräillä ja käydä katsomassa olisiko ei kukaan tai ei kenelläkään vielä hereillä. Mikäli olisin halunnut soittaa ja varmistaa asian, niin minun olisi pitänyt herättää koko perhe, jotta olisin saanut selville, onko ei kukaan tai ei kenelläkään vielä hereillä

Sillä puhelimet olivat lankapuhelimia ja usein eteisessä tai olohuoneessa, että kaikilla olisi optimaalinen matka vastaamaan puhelimeen.

Mikäli olisin halunnut ja joskus nuorena halusinkin seuraa oman sisäpiirin ulkopuolelta, tuli minun soittaa joko treffipuhelimeen tai jopa radioon. Uskokaa tai älkää, niin teimmekin ystävien kanssa.

Koska kuvaa ei näkynyt, pystyi treffipaikalta häviämään vähin äänin, mikäli sieltä odottaja löytyi, eikä ollut ihan mieleinen.

Nykyään kaikki on siis toisin.

Ei kukaan, ei kenelläkään asuu lähes joka paikassa, jossa on edellä mainittuun ikään soveltuvia teinejä. Usein vetoan, että kyllähän nekin ja nekin menevät ajoissa nukkumaan, eivätkä syö ja kolistele jääkaappia yöaikaan tai käy suihkussa aamuyöllä.

Olen tappiolla tässä keskustelussa. Tai olemme mieheni kanssa.

Ei kukaan tai ei kenelläkään löytyy kaikkialta. 

Itse menen ajoissa nukkumaan ja herään aikaisin aamulla. Onhan se kiva, että minulla on aikaa käydä rauhassa lenkillä ja kirjoitella tällaisia uuden vuoden ajatuksia.

Huoleni onkin enemmän siinä, kuinka meidän ei kukaan tai ei kenelläkään tyypit saadaan taas koulumoodiin, kun sen aika on.

Onneksi minulla on sisko, joka on reilusti nuorempi ja hänellä on pienet tytöt, jotka heräävät aikaisin aamulla. Ajattelin ottaa heidät yöksi kylään meille, jotta saadaan ei kukaan tai ei kenelläkään heräämään aikaisemmin. Arvatkaa mikä riemu nousi kun kerroin asiasta.

Ihanaa loppuvuotta ja parempaa tulevaa ihan jokaiselle!

Saa ja pitää kommentoida, jotta saan tietää, löytyykö mistään teinejä, jotka eivät kuulu tähän ryhmään ja millä keinoilla saatte pidettyä säännöistä kiinni, joita ei kukaan noudata eikä kenelläkään ole.